ناحیه اصلی منو
ناحیه منو

از سین سرطان تا سین سلامتی

امروز : چهارشنبه, ۲ مرداد , ۱۳۹۸
مکان فعلی شما : صفحه اصلی / سلامت > ارتباط افزایش خطر ابتلا به سرطان معده و نمک علمی

ارتباط افزایش خطر ابتلا به سرطان معده و نمک علمی

 یک کارشناس ارشد تغذیه علوم پزشکی شیراز گفت: سرطان معده یک بیماری چندعاملی است که در نتیجه تداوم آسیب های ناشی از مواجهه مداوم با عوامل سرطان زا ایجاد می شود . به گزارش ایسنا منطقه ...

 یک کارشناس ارشد تغذیه علوم پزشکی شیراز گفت: سرطان معده یک بیماری چندعاملی است که در نتیجه تداوم آسیب های ناشی از مواجهه مداوم با عوامل سرطان زا ایجاد می شود .
به گزارش ایسنا منطقه فارس به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی شیراز، فاطمه شفیعی افزود: با توجه به تفاوت های نژادی و جغرافیایی قابل توجه موجود در بروز سرطان معده در نواحی مختلف، می توان نتیجه گرفت که خطر این سرطان تا حدود زیادی در اثر عوامل محیطی از جمله عوامل رژیمی و عفونت هلیکوباکترپیلوری مشخص می شود .
این کارشناس ارشد تغذیه گفت: مطالعات متعددی ارتباط سرطان معده را با انواع نوترینت ها، اجزای غذایی، گروه های غذایی و الگوهای غذایی مورد مطالعه قرار داده است، اما نقش عوامل رژیمی و چگونگی ارتباط آن با سرطان معده هنوز بحث برانگیز است .
او یک علت بسیار مهم کاهش بروز سرطان معده در طول دهه های گذشته را کاهش مصرف نمک در حین پخت غذا و استفاده کمتر از روش های مبتنی بر نمک، در نتیجه استفاده از یخچال و روش های مدرن نگهداری مواد غذایی دانست و افزود: شواهد گسترده ای از مطالعات اپیدمیولوژیک، مورد شاهدی و کوهورت در بسیاری از کشورها، ارتباط مستقیمی بین مصرف نمک، غذاهای نمک سود شده و سرطان معده نشان داده است .
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه میکانیسم اصلی نمک در بروز سرطان معده به طور کامل شناخته نشده است، گفت: مصرف بالاتر نمک سبب تحریک و آسیب های موکوسی معده شده و با ایجاد التهاب تحلیل برنده مخاط معده، افزایش سنتز DNA و تکثیر سلولی، زمینه ساز سرطان معده می شود .
شفیعی توضیح داد: ارتباط مثبت نمک و عفونت هلیکوباکترپیلوری، یک مکانیسم بسیار مهم نمک در ایجاد سرطان معده است و همزمانی مصرف بالای نمک و عفونت هلیکوباکترپیلوری پیلوری، سبب افزایش قابل توجهی در بروز این سرطان می شود .
او با اشاره به میزان قابل توجه همزمانی این دو عامل خطر بروز سرطان معده در برخی شواهد، اضافه کرد: به عبارت دیگر نمک نه تنها شانس ابتلا به عفونت H پیلوری را افزایش می دهد، بلکه در افزایش التهاب ناشی از این عفونت نیز موثر است .
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز یادآور شد: در مجموع می توان نتیجه گرفت که اصلاح عادات غذایی به سمت مصرف کمتر نمک و غذاهای نمک سود شده، یک استراتژی بسیار مهم در کنترل سرطان معده است.

خبرنامه ایمیلی

با عضویت در خبرنامه حساب من جدیدترین اخبار اقتصادی را هر شب در ایمیل خود مشاهده کنید