توصیههایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان

پیشگیری از بروز سرطان از زبان دکتر پوریا عادلی
متخصص رادیوتراپی و انکولوژی گفت: برای کاهش میزان آمار سرطان در کشور باید تغذیههایمان را کنترل کنیم، اگر به سمت غذاهای ارگانیک پیش رویم در کاهش آمار سرطان موفق خواهیم بود.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، دکتر پوریا عادلی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در گذشته مردم از بیماریهایی مانند وبا و بیماریهای واگیردار فوت میکردند اما امروزه با سرطان مواجه هستیم. وی با بیان اینکه در حال حاضر انواع سرطانها وجود دارند، افزود: امروزه ۴۰ درصد سرطانهای ما قابل درمان و ۳۰ درصد از آنها قابل کنترل هستند که باید با استفاده از روشهای مناسب سعی کنیم تا یک سرطان درمان شود.
مواجه شدن با فاجعه سونامی سرطان در صورت افزایش استعمال دخانیات
متخصص رادیوتراپی و اکنولوژی با بیان اینکه امروزه بیماری سرطان افزایش یافته که ناشی از تغذیه نادرست، آلودگی هوا و… است، تصریح کرد: برای کاهش میزان آمار سرطان در کشور باید تغذیههایمان و موارد لازم را کنترل کنیم، همچنین اگر به سمت غذاهای ارگانیک پیش رویم، در کاهش آمار سرطان موفق و مؤثر خواهیم بود.
وی گفت: فستفود یکی از علل اصلی بسیاری از بیماریها از جمله سرطان است اما حذف فستفودها از دسته خوراکیها ممکن نیست، چرا که در حال حاضر این نوع غذاهای مضر با زندگی مردم عجین شدند اما با کاهش مصرف و نظارت صحیح بر تولید فستفودها میتوان از مضرات این نوع غذاها کاست.
عادلی بیان کرد: باید استفاده از قلیان، سیگار و مشروبات الکی را در جامعه قطع کرد، در صورت افزایش آمار استفاده و استعمال دخانیات به خصوص قلیان باید منتظر مواجه شدن با فاجعه سونامی سرطان در ایران باشیم.
جایگزینی برای ترک کردن قلیان پیدا کنیم !
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم در حاشیه رودخانه زایندهرود قدم بزنیم باید از هالههای دود قلیان عبور کنیم، ادامه داد: مردم برای ترک قلیان جایگزینی برای این مورد میخواهند و باید فکر جایگزینهای بهتری برای مردم اعم از افزایش فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی، کاهش قیمت سینماها، استخرها و غیره داشته باشیم.
متخصص رادیوتراپی و اکنولوژی خاطرنشان کرد: باید مؤسسات فرهنگی برای حل مشکلهایی از جمله پیگیری عوامل سرطان مانند استعمال قلیان فعال شوند، به طور قطعی نمیتوان قلیان را ممنوع کرد چرا که توزیع قلیان دیگر به صورت خانگی انجام خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه باید بدانیم چه مواردی عوامل سرطان هستند، گفت: یک آبمعدنی هم میتواند در شرایط نامطلوب عامل سرطان باشد؛ نکته مهم در استفاده از خوراکیها کنترل کردن استفاده از آنهاست.
اصفهان در صدر آمار سرطانهای معده و گوارش
عادلی با بیان اینکه در حال حاضر در ایران آنقدر هم اوضاع کانسر وخیم نیست، گفت: نمیتوان به طور قطعی نشان داد که آمار سرطان در چه شهری بیشتر است، در تمام شهرهای کشور آمارها تقریباً یکسان هستند اما به دلیل وجود شرایطی هر نوع سرطان در یک شهر میزانش بالاست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در قسمتهایی از شهر تجمع بیماران را داریم، بیان کرد: سرطان معده و گوارش در اصفهان بیشترین آمار سرطان را به خود اختصاص دادهاند و در حال افزایش هستند؛ به طور کلی اصفهان به عنوان دومین شهر توسعهیافته بعد از تهران، سهم دومین رتبهها را در بیماریها دارد.
متخصص رادیوتراپی و انکولوژی با اشاره به اینکه شهرداریها وظایف بیشتری در درمان سرطان دارند، گفت: شهردار اصفهان برای حمایت از پویش مردمی مبارزه با سرطان، اعلام آمادگی کردند اما بحث خیرین و اطلاعرسانی در مبارزه سرطان هم بسیار مهم است.
لذت قلیان کشیدن، دور هم بودن است .
وی تاکید کرد: چایخانهها باید جمع شوند و در سفرهخانه سنتی نباید قلیان عرضه شود و این در حال است که خود مردم هم تمام مضرات استعمال قلیان را میدانند؛ به طور کلی لذت قلیان کشیدن خود استعمال قلیان نیست بلکه لذت دورهم بودن است.
عادلی در رابطه با اقدامات انجام شده در خصوص مبارزه با سرطانها ، ادامه داد: در هفته اخیر که هفته مبارزه با سرطان بود، وزارت خانه و اداره مبارزه با سرطانها ، اقداماتی را در این زمینه انجام دادند که از جمله آنها میتوان به طراحی استیکرهای هشداردهنده تلگرام و انتشار مجلات و نشریات مختلف اشاره کرد.
وی اضافه کرد: برای اینکه اقدامات وسیعتر شوند باید توسط شهرداری بعد فراملی و فراگیری موضوع مبارزه با عوامل سرطانزا در جامعه در دستورکار قرار گیرد، چراکه در حال حاضر شهرداری مناسبترین بستر را در رابطه با این رویکرد دارد.
رسانهها در اطلاعرسانی مبارزه با عوامل سرطانزا نقش اساسی دارند
متخصص رادیوتراپی و اکنولوژی خاطرنشان کرد: صف اول مبارزه با سرطانها دانشگاههای علوم پزشکی نیستند بلکه رسانهها میتوانند نقش بسیار مثبت و منفی در این زمینه داشته باشند اما نکته قابل توجه رسانهها در خصوص اطلاعرسانی مبارزه با عوامل سرطانزا ، ترس نینداختن در دل مردم در این رابطه است.
وی در پایان خطاب به خانوادهها عنوان کرد: تا حد امکان بنا به دلایل فرهنگی و پزشکی گوشی موبایل را از دست فرزندان کم سن و سال خود خارج کنید، همچنین هیچگاه در اتاقخواب گوشی تلفن همراه خود را روشن نگذارید چرا که اشعههای این وسیله بسیار مضر هستند.
بیشتر بخوانید :