درمان سرطان را در شیوع بیماری کرونا متوقف نکنید .
تعویق درمان سرطان روند درمان را سختتر میکند .
پوریا عادلی، دبیر انجمن سرطان اصفهان در خصوص اینکه شیوع بیماری کرونا کل جامعه را دچار مشکلاتی کرده است و درمان سرطان ، بیماران سرطانی و خانوادههای آنها هم از این مسئله مستثنی نیستند، به خبرنگار ایمنا، میگوید: در بحث مشکلات ایجاد شده و مسائلی که به احتمال زیاد در ماههای آینده خود را نشان میدهد اینکه به علت وجود ویروس کرونا بیمارانی با وجود داشتن علائم اولیه بیماری سرطان به پزشک مراجعه نمیکنند و ممکن است که دیر مراجعه کنند و همین میتواند به افزایش درجه و مرحله بیماری منجر شود و این روند کار درمان بیماران سرطانی را سختتر میکند.
وی اضافه میکند: نکتهای که افراد باید در نظر داشته باشند اینکه با وجود اینکه که بیماری کرونا در جامعه همهگیر شده است، اگر علائم هشدار دهندهای دارند که نشان دهنده بیماری سرطان است بهتر است که با حفظ همه پروتکلهای بهداشتی به پزشک مراجعه کنند و تشخیص زودرس بیماری را به تعویق نیندازند.
متخصص رادیوتراپی آنکولوژی، تصریح میکند: به خصوص کسانی که مراجعه کردند و اقدامات تشخیصی برای آنها شده است سعی کنند که بعد از تشخیص به دلیل شیوع ویروس کرونا بقیه مراحل درمانی را عقب نیندازند به دلیل اینکه بیماری سرطان بیماری جدی است و میتواند مشکلات جدی را برای بیماران داشته باشد.
عادلی معتقد است که اصل روند درمان هم به ماهیت تشخیص بیماری سرطان شخص وابسته است و تصمیمی که پزشک معالج برای درمان او در نظر میگیرد. ممکن است که بعضی درمانها در دوران شیوع کرونا کمتر شده یا حذف شوند و یا در تعدادی از سرطانها نیز این کار انجام نمیشود و این اتفاق وابسته به ماهیت توده بیماری دارد.
در اکثریت موارد درمانهای سرطان را نمیتوان قطع کرد .
دبیر انجمن سرطان اصفهان با تاکید بر اینکه در اکثریت موارد درمانهای سرطان را نمیتوان قطع کرد، میافزاید: باید این درمانها ادامه پیدا کرده و درمانهای جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی نیز انجام شود، از سوی دیگر بخش جراحیهای اتاق عمل میتواند عامل انتقال ویروس کرونا شود به دلیل اینکه بیمار قبلی که جراحی شده ممکن است که ناقل ویروس کرونا باشد و این اتفاقها ممکن است اتفاق بیفتد.
وی میگوید: توصیه ما این است اگر بیمارانی که جراحی دارند حتماً قبل از عمل جراحی تست کرونا بدهند تا با اطمینان خاطر بتوانند برای عمل مراجعه کنند تا هم برای خود و هم برای دیگران مشکل ساز نباشند.
متخصص رادیوتراپی آنکولوژی، تصریح کرد: نکته حائز اهمیت دیگر توجه به مدت درمان است، درمانهای شیمی درمانی و رادیوتراپی به هر حال درمانهای زمانبری است و بیماران در طی این درمان مجبور به مراجعات مکرر به مراکز درمانی برای رادیوتراپی و شیمی درمانی هستند و این موارد را نمیتوان نادیده گرفت.
وی اظهار میکند: اما آنچه باید حتماً مورد توجه بیماران باشد اینکه در هنگام مراجعه به مراکز درمانی حتماً رعایت پروتکلهای بهداشتی را در اولویت قرار داده و این موارد را جدی بگیرند و بدانند که این موارد برای حفظ آرامش و سلامتی خودشان است.
عادلی بر این باور است که به هر حال در دوره کرونا باید بیماران با صبر و حوصله مسائل درمانی را پیگیری کنند و درمان خود را ادامه دهند. عجله کردن بیمار ممکن است باعث از بین رفتن زحمات پزشکان و پرستاران شده و باعث آلودگی آنها هم شود.
دبیر انجمن سرطان اصفهان، تاکید میکند: ماهیت ویروس کرونا هنوز ناشناخته است، در بعضی موارد ابتلاء خفیف بوده و در بعضی موارد هم بسیار شدید است. بنابراین به طور دقیق میزان خطرآفرینی آن برای بیماران سرطانی هم ناشناخته است. بیماران سرطانی در روند شیمی درمانی ممکن است که دچار علائم تب و موارد دیگر شوند و رعایت نکردن موارد بهداشتی باعث گرفتار شدن و بستری آنها در بیمارستانها و ابتلاء به انواع عفونتهای بیمارستانی و کرونا هم میشود. بنابراین بیماران سرطانی باید روند درمانی را که پزشک به آنها اعلام کرده جدی بگیرند.
وی ادامه میدهد: نکته دیگر اینکه آیا بیماری کرونا سرطانزا ست یا اینکه ویروس کرونا میتواند عامل بروز سرطان باشد، باید توجه داشته باشیم که کرونا ویروس جدیدی است که هر روز چهره جدیدی از بیماری به انسان نشان داده میشود و اینکه این ویروس آیا باعث افزایش نوع خاصی از سرطانها میشود یا نه نیاز به بررسیهایی دارد.
متخصص رادیوتراپی آنکولوژی، اظهار میکند: این روند باید در برنامههای آینده بررسی شود. اما آنچه مهم است اینکه ویروسهایی داریم که میتوانند عامل ایجاد سرطان باشند. برای اینکه میزان خطرپذیری و ابتلای بیماران سرطانی به کرونا ویروس کمتر شود به این گروه از بیماران توصیه میکنیم که دستورات بهداشتی را رعایت کرده و شستشوی مرتب دستها و زدن ماسک را مورد توجه قرار دهند.
درمان ﺳﺮﻃﺎن رﻳﻪ در پاندمی کرونا