پیگیریهای سرطان بیضه با MRI
با استفاده از MRI به جای CT برای پیگیری پس از جراحی، میتوان عود سرطان را بدون قرار گرفتن در معرض اشعههای غیرضروری در مردان تشخیص داد.

پیگیریهای پس از جراحی با MRI
به گزارش ماهنامه از سین سرطان تا سین سلامتی، مردانی که پس از درمان سرطان بیضه در مراحل اولیه تحت پیگیری هستند، میتوانند به جای CT از MRI برای نظارت طولانی مدت بهرهمند شوند.
مرحله یک سمینوم بیضه بین ۴۰ تا ۵۰ درصد موارد سرطان بیضه را تشکیل میدهد. در حال حاضر، مردان با برداشتن بیضه آسیب دیده و پنج سال تحت نظر با سی تی اسکن منظم تحت درمان قرار میگیرند.
اگرچه این اسکنها میتواند علائم عود سرطان بیضه را نشان دهد، اما همچنین این مردان که به طور معمول جوان هستند و بعید به خاطر این بیماری جان خود را از دست بدهند را در معرض اشعه اضافی قرار میدهد که میتواند خطر ابتلا به سایر سرطانها در زندگی را افزایش دهد.
طبق تحقیق موسسه تحقیقات سرطان (TICR) در لندن، MRI در تعیین دقیق عود بدون تابش اضافی به همان خوبی عمل میکند. محققان یافتههای خود را طی کنفرانس GU ASCO در ماه جاری ارائه دادند.
رابرت هودارت، استاد سرطان اورولوژی اورژانس TICR و مشاور انکولوژی اورولوژی در Royal Marsden NHS Foundation Trust در این خصوص گفت: مطالعه ما نشان داد که MRI میتواند برای مردان مبتلا به سرطان بیضه مزایای واقعی در دستیابی به نتایج مشابه CT، اما با دوزهای کمتری از اشعه داشته باشد.
وی افزود: استفاده از اسکن کمتر برای بیماران نه تنها اضطراب بیمار را کاهش میدهد، بلکه فشار وارد شده بر منابع یک موسسه را نیز کاهش میدهد.
برای تعیین نقش MRI در نظارت بر این بیماران، متخصصان TICR با محققان لیدز هادرسفیلد و کالج لندن برای انجام آزمایش بالینی TRISST، با همکاری یکدیگر مطالعه و تحقیق کردند.
آنها ۶۶۹ مرد مبتلا به سرطان مرحله یک بیضه را که از طریق جراحی بیضه مبتلا شده را برداشته اند، انتخاب کردند. این بیماران با پیگیری استاندارد با هفت سی تی اسکن، یا سه سی تی اسکن در زمان فالوآپ با همان متدهای اسکن با MRI تحت نظر قرار گرفتند.
بر اساس تجزیه و تحلیل آنها، تعداد کمی از مردان (۱۲ درصد) بازگشت سرطان خود را مشاهده کردند و فقط ۱۰ نفر در تشخیص بیماری پیشرفته داشتند؛ در بیشتر موارد (به جز ۵ مورد) طی سه سال پس از جراحی شناسایی شدند. به طور خاص، در میان موارد سرطان پیشرفته، ۹ مورد شناسایی شده در گروه سه سیتی اسکن قرار داشت و فقط یک مورد در گروه هفت سی تی اسکن بود.
به گفته این تیم، این یافته نشان میدهد که کنترل سی تی اضافی پس از سه سال میتواند غیرضروری باشد، و از آنجا که همه این مردان در این مطالعه با موفقیت درمان شدند، همچنین نشان داد ریسک حاصل از اضافه کردن اشعه نسبت به مزایای مطالعه کمتر بیماران برتری ندارد.
از میان سرطانهای پیشرفته تشخیص داده شده، CT هشت مورد و MRI نیز دو مورد را تشخیص داد، اما تفاوت قابل توجه نبود.
میشل میچل، رئیس اجرایی در Cancer Research UK، گفت: بقا سرطان در مرحله اولیه بیضه تقریباً ۱۰۰ درصد است که خبر خوبی است. تقریباً با موفقیت درمان همه مردان، این بدان معناست که بهینه سازی نظارت پس از جراحی میتواند تأثیر زیادی داشته باشد، نه فقط از نظر تشخیص عود در نقطهای که احتمال موفقیت درمان وجود دارد، بلکه به حداقل رساندن آسیبهای احتمالی ناشی از اسکن.
این تیم در حال حاضر مراحل بیشتری را طی میکند، دادههای اقتصادی بهداشت را جمع آوری میکند تا تعیین کند آیا اجرای یک متود MRI و سه سیتی اسکن به عنوان یک طرح نظارت استاندارد توصیه میشود یا خیر؟ امید نهایی آنها این است که؛ این نتایج مطالعه در مراقبتهایی که مردان از سرطان بیضه در آینده دریافت میکنند، نقش داشته باشد، و همچنین با نظارت دقیق، در معرض تابش قرار گیرد.
دکتر فی کافرتی، سرپرست پروژه دانشگاه کالج لندن، گفت: اینها مردان نسبتاً جوانی هستند و برای اکثر موارد، سرطان آنها درمان خواهد شد. بنابراین، ایجاد تعادل مناسب با نظارت برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض تابش غیرضروری و استرس ناشی از مراجعه به بیمارستان بسیار مهم است. TRISST نشان داده است که عودها هنوز در مراحل اولیه قابل تشخیص هستند و با کمترین اسکن و استفاده از دستگاه ام آر آی نسبت به CT با موفقیت درمان همراه است.